Booking.com

De Friese Elfsteden hebben u als toerist veel te bieden. Gaat u dit jaar of in 2018 Leeuwarden bezoeken, dan mag een bezoek aan de overige Friese Steden eigenlijk niet ontbreken. Wandelen over ‘Het Bolwerk’ in Dokkum, de Waterpoort in Sneek, de oude haven van Harlingen en het pittoreske Hindeloopen met haar indrukwekkende visserijgeschiedenis. U moet het gezien hebben als uw Leeuwarden en Friesland gaat bezoeken, dit jaar of in 2018!

Fonteinen in de Friese Steden

Speciaal voor 2018 wordt er in alle Friese Steden een fontein geplaatst. Doel van de elf fonteinen is te komen tot een formidabele cultuurtoeristische attractie. Met elkaar zullen de Elf Fonteinen stuk voor stuk, vanuit een verschillende invalshoek, uitdrukking geven aan de lokale en nationale geschiedenis, ecologische en technische innovatie en aan internationale culturele en artistieke ontwikkelingen. Maar de Friese Steden doen meer!

Spectaculaire evenementen

De Friese Elfsteden organiseren dit jaar, maar zeker ook in 2018 tal van spectaculaire evenementen. Wat te denken van de Sneekweek, of The Tall Ship Races… ja, ook in 2018 ontvangt Harlingen weer een scala van imponerende zeilboten. Wilt u écht terug in de tijd dan is de Aldfaers Erf Route een must. Via een unieke museumroute door 3 dorpen leert u de Friese geschiedenis kennen. Een aanrader!

Top 5 activiteiten Friese Elfsteden

  1. Bezoek het gezellige centrum van Sneek, de Sneekweek en de Waterpoort
  2. Leer alles over de Elfstedentocht in het schaatsmuseum in Hindeloopen
  3. Bezoek het Eisinga Planetarium in Franeker (oudst werkende planetarium ter wereld!)
  4. Beklim de scheve Oldehove en ga opzoek naar ‘Us Mem’ in Leeuwarden
  5. Bezoek de vol in bedrijf zijnde houtzaagmolen ‘de Rat’ in IJlst

(NB. Deze pagina zal continu worden bijgewerkt, zeker als het programma rondom Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 meer definitief wordt.)

Accommodatie en bedrijven
in de  Friese Elfsteden