Tip: bezoek ook Emmakade Antiek, het gehele jaar 2018 mag u binnenkijken in een uniek woonhuis met Amsterdamse School glas in lood plafond. Kom langs!

Leeuwarden is dan wel de Europees Cultureel Hoofdstad in 2018, maar wist u dat Leeuwarden ook twee eeuwen lang een Hofstad is geweest? Dit is nog maar één aspect van de rijke geschiedenis en cultuur die Leeuwarden zo typeert. Al wandelend door de historische stadskern waant u zich alweer snel in de tijd van Willem Lodewijk van Nassau – Dietz of iets recenter, Mata Hari. Nauwe straatjes als ‘De Kleine Kerkstraat’ tonen nog steeds het authentieke karakter van de stad Leeuwarden.

Leeuwarden bruist!

Leeuwarden is zich als stad sterk blijven ontwikkelen. Het gezellige centrum, een fonkelnieuw Fries Museum en ‘de mooiste jachthaven van Nederland’ zijn zomaar een paar belangrijke troeven van Leeuwarden. Natuurlijk kent u ‘Us Mem’ en de befaamde ‘Oldehove’, die steeds maar schever lijkt te gaan staan. U kunt ‘em zelf beklimmen en genieten van een fantastisch uitzicht. Maar Leeuwarden is meer: spetterende festivals, een scala aan musea en… misschien wel de start en de finish van een Elfstedentocht in 2018!

Top 5 Activiteiten in Leeuwarden

  1. Bezoek aan het fonkelnieuwe Frysk Museum
  2. Een stadswandeling maken door de oude stadskern
  3. Praamvaren door de grachten van Leeuwarden
  4. ‘Us Mem’ opzoeken in combinatie met de Oldehove beklimmen
  5. Slenteren door de eeuwenoude Kleine Kerkstraat

Programma Leeuwarden 2018

In oktober 2017 is het programma van Leeuwarden-Fryslan 2018 gepresenteerd. Hier vindt u enkele hoogtepunten die u zeker niet mag missen:

Het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslan 2018
De reuzen van Royal de Luxe die lopen door Leeuwarden
Mata Hari Expositie in het Fries Museum

Accommodatie en bedrijven
in Leeuwarden

spinoza-eetcafe-leeuwarden-fryslan-2018