Friesland is mede bekend om zijn meren. Naast het IJsselmeer, telt zuidwest Friesland een aantal interessante meren voor de watersporter. Een boot huren is er dan ook een populair, u vindt o.a. bootverhuurbedrijven in Sneek, Terhorne en Grou. Vanaf het water toont Friesland zich op haar mooist. Geniet van een ontspannen vaartocht over het Sneekermeer, de Fluessen of het IJsselmeer! Veel is mogelijk in Friese Merengebied. U kunt er zelfs relaxen op het strand!

Nationaal Landschap Zuidwesthoek Friesland

Naast water kenmerkt de zuidwesthoek van Friesland zich door een gevarieerd landschap. Weids landschap wordt fraai aangevuld door de bossen van Gaasterland. Niet voor niets is de Zuidwesthoek Friesland uitgeroepen tot Nationaal Landschap. U kunt er uren heerlijk wandelen. Wist u trouwens dat 7 van de Friese Elfsteden in de zuidwesthoek van Friesland liggen? Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward liggen idyllisch verstopt in het landschap, maar zeker een bezoek waard!

Top 5 activiteiten Fries Merengebied

  1. Boot huren en de meren in Friesland verkennen
  2. Wandelen in de bossen van Gaasterland
  3. Bezoek brengen aan het Woudagemaal in Lemmer (uniek!)
  4. Wandelen over de Slachtedyk, een cultuurhistorisch parel
  5. Bezoek aan het Jopie Huisman museum in Workum

(NB. Deze pagina zal continu worden bijgewerkt, zeker als het programma rondom Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 meer definitief wordt. Zo wordt in 2018 in Sneek het European Youth Music Festival gehouden, een internationaal muziekspektakel waaraan 6.000-8.000 muzikanten, dansers en theatermakers uit maar liefst 23 Europese Landen meedoen. Wordt vervolgd!)

Accommodatie en bedrijven
in het Friese Merengebied