Ameland-2018-Activiteiten-Evenementen-Vuurtoren

Gaat u Leeuwarden bezoeken, dit jaar of in 2018: een bezoek aan Ameland mag niet ontbreken. Het waddeneiland Ameland bezit een schat aan cultuur. Hier tips!

Ameland koestert eeuwenoude cultuur

Ameland bereikt u met de veerboot die uit Holwerd vertrekt. De vaartijd bedraagt ongeveer uur. Eenmaal op Ameland, dan stapt u letterlijk in een andere wereld. Pittoreske dorpjes worden afgewisseld door fraaie natuur. Duinen, strand en zee. De zee speelt al eeuwenlang een belangrijk rol in het leven op Ameland. In de zeventiende en achttiende eeuw kende Ameland bloeiende tijd door de walvisvaart. Sporen van deze glorietijd zijn nog zichtbaar op Ameland. Fraaie commandeurswoningen, maar ook afrasteringen voor tuintjes van heuse walvisbotten zijn hier en daar nog terug te vinden! Nu zijn zee en strand een van de toeristische trekpleisters van Ameland. Zomers voor verkoeling en ’s winters om even lekker uit te waaien. Zo biedt Ameland in ieder seizoen volop vertier voor iedereen. Komt u echt voor cultuur dan is ‘Kunstmaand Ameland’ een aanrader. Ieder jaar staat – in de maand november – kunst en cultuur centraal op het eiland. Ameland boeit!

Top 5 activiteiten Ameland

  1. Demonstratie reddingsboot Ameland (mét paarden!). Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken tien stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee. Heel spectaculair om mee te maken.
  2. Beklim de 236 treden van de vuurtoren van Ameland. Wist je dat deze al in 1880 is gebouwd?
  3. Leeuwarden 2018 combineren met ‘Kunstmaand Ameland’ in november. Genieten van cultuur én kunst!
  4. Het cultuurhistorisch museum Sorgdrager in Hollum is een voor publiek toegankelijke commandeurswoning. Uniek inkijkje!
  5. Bezoek het altijd verrassende Roggefeest met muziek en straattheater! Ieder jaar – op de 1e vrijdag in augustus – vindt dit cultureel straatfestival in het pittoreske dorpje Nes op Ameland plaats.

Ameland en Leeuwarden/Friesland 2018

Uiteraard speelt ook Ameland een rol tijdens Leeuwarden/Friesland. Tal van lokale initiatieven zullen de rijke geschiedenis, eeuwenoude cultuur en de nog altijd aanwezige folklore presenteren aan een breed publiek. In 2018 zal Ameland ook voor even het wereldwijde ‘game-podium’ zijn. Een van de programmaonderdelen van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 is Gameland. Ameland is vijf dagen lang het trefpunt voor creatieve mensen uit de game-industrie. Ze houden zich bezig met serious gaming die over mienskip-onderwerpen gaan. Meer dan vijftien Europese universiteiten gaan de samenwerking aan om op dit evenement nieuwe games te ontwikkelen. Games die bijvoorbeeld problemen in de maatschappij aankaarten. Gameland is het bewijs dat Ameland serieus meedoet in 21e eeuw. Op heel veel fronten. Bezoek Ameland, dit jaar en zeker in 2018. Tot ziens!

Accommodatie en bedrijven
Ameland

Klipper-huren-Leeuwarden-Friesland-Harlingen-2018

Uw bedrijf hier?

Meld u nu aan!