B&B Claercamp, buitengebied Dokkum:
“Er is in en rondom Dokkum heel veel te zien en te doen. Nu al, maar zeker ook tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018!”

B&B Claercamp is gevestigd in een woonboerderij in het buitengebied van Dokkum. De B&B ontleend zijn naam aan het klooster wat daar enkele eeuwen voor de deur heeft gestaan en is afgebroken in 1580. Het is een bijzondere plek met ruim uitzicht over de velden, midden in de natuur en met veel rust en privacy. Maar geen afgelegen plek, want met de auto bent u binnen 5 minuten in Dokkum en in 15 minuten in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018!

Er zijn 3 sfeervol ingerichte kamers, voorzien van alle comfort en een privé badkamer. In de centrale entree bevindt zich een volledig ingerichte keuken met oven en magnetron voor gezamenlijk gebruik. Bij de kamer op de begane grond is een Finse sauna en een fijne plek waar u buiten kunt zitten om af te koelen. Daarbij hebt u een prachtig uitzicht over de weilanden en in het seizoen kunt u de schapen, geiten, koeien en/ of paarden buiten zien lopen.

Het ontbijt nuttigt u op uw eigen kamer, we brengen het in een mand bij uw deur, op uw gewenste tijd. Zo start u de dag helemaal ontspannen en kunt u plannen maken voor de dag. Voor de geïnteresseerden: bij ons op het erf is een klein museum over de geschiedenis van Klooster Claercamp. Dit is geopend in de weekenden. (van 13.00-17.00u)

Wat is er te doen, behalve heerlijk tot rust komen?
U kunt actief en sportief bezig zijn door bijvoorbeeld te gaan wandelen of fietsen in de mooie omgeving. We kunnen u tips en routes geven.
En wat dacht u van een wadlooptocht? Onder begeleiding van een gids wandelt u enkele uren op de bodem van dit Werelderfgoed in een bijzondere omgeving, een geweldige ervaring!

Een dagtocht naar Waddeneiland Ameland en/of Nationaal Park Schiermonnikoog is een echte aanrader. Een boottocht van 45 minuten brengt u er naar toe en u bent in een totaal andere omgeving: bossen, strand, weilanden, duinen, pittoreske dorpjes en natuurlijk de zee.
Nationaal Park Lauwersmeer is ook in de regio te vinden. Dit is een mooi natuurgebied met bos, wandel/fietspaden, strand, vissershaven en restaurants.

En we mogen natuurlijk Dokkum niet vergeten! Lekker ronddwalen, op zoek naar authentieke winkeltjes, leuke restaurants met een fijn terras, musea of een rondvaart maken door de grachten. Ook Leeuwarden, hoofdstad van Fryslân en in 2018 de culturele hoofdstad van 2018, is een aanrader om naar toe te gaan!

Bezoek de website van B&B Claercamp!  

Overnachten tijdens Leeuwarden 2018 in Noord-Friesland - omgeving Dokkum

Ons adres:

Bed and Breakfast Claercamp
Klaarkampsterwei 6
9105 AZ Rinsumageast


E. 
sjoerdmatsje@hotmail.com
W. www.benbclaercamp.nl/

Evenementen:

Op de kaart