De Betsema Groep staat al decennialang bekend om de betrouwbaarheid en veelzijdigheid van de geleverde diensten. Particulieren, bedrijven en de overheid kunnen bij het Friese familiebedrijf terecht voor vrijwel alle klussen in de bouwsector. In de Betsema Groep zijn aanneming, grondbeheer en -ontwikkeling en beheer en verhuur van bouwmaterieel verzameld. De Groep wordt geleid door Jaap Betsema en bestaat uit Aannemersbedrijf Betsema, Betsema Projecten en Betsema Materieel. Onder Aannemersbedrijf Betsema vallen ook de jongste toevoegingen Betsema Bouw en Delfsma Bouw & Ontwikkeling. Het bedrijf heeft tegenwoordig ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst.

 

Gevestigde naam

Jaap Betsema, grootvader en naamgenoot van de huidige directeur-grootaandeelhouder, begon in 1965 een metselbedrijf, dat in heel Friesland aan woningen en maatschappelijke voorzieningen meebouwde. Nadat zoon Johannes zijn intrede deed in de onderneming werd timmerwerk een belangrijke dienst. Dit leverde met name veel opdrachten op in de Flevo- en Noordoostpolder, waar een stad als Almere destijds sterk groeide. De grote economische en technologische veranderingen van de jaren ’80, in combinatie met het uitdijende werkterrein, deden Jaap Betsema besluiten uit de onderneming terug te treden.

Johannes Betsema zette het familiebedrijf daarna onverminderd gedreven voort. In 1993 haalde hij ook zijn zoon Jaap en dus de derde generatie Betsema in de zaak. Tien jaar later nam deze 30 procent van de aandelen van zijn vader over, gevolgd door de gehele onderneming in 2007. Na jaren van sterke groei brak kort daarop plotseling de economische crisis aan. De destijds pas aangetreden directeur wist de moeilijkheden echter het hoofd te bieden en de Betsema Groep met zwarte cijfers door de crisisjaren te leiden.

 

Sterk uit de crisis

Tegenwoordig is de Betsema Groep actief door heel Nederland, maar voornamelijk in Midden-Nederland. Hier vervult het hoofdzakelijk de rol van onderaannemer. Betsema Bouw en het in 2014 overgenomen Delfsma Bouw treden daarnaast veelvuldig op als hoofdaannemer in Noord-Nederland.

Klanten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten. Niet voor niets heeft de Betsema Groep een onafhankelijke kwaliteitsmedewerker in dienst om de prestaties op peil te houden. Ook op welzijn en veiligheid toetst het bedrijf uiterst actief en het is VCA**-, ISO 9001- en KOMO-gecertificeerd. Mede daarom werkt de Betsema Groep het liefst met vaste partijen, zodat afspraken worden nagekomen.

 

Verhuizing

Door het verschuiven van de activiteiten richting het midden van het land heeft de Betsema Groep recentelijk besloten het hoofdkantoor van het Friese Balk te verhuizen naar een centraler gelegen locatie. Een definitieve bestemming is nog niet gekozen. Zowel opdrachten als personeel zijn immers steeds meer uit de Randstad afkomstig. Desondanks zal de Betsema Groep altijd een Fries familiebedrijf blijven, met een echte Fries aan het hoofd. Betsema zal daarom ook de komende jaren een vertrouwde naam blijven in de Friese bouwsector.

Bezoek de website!  

Ons adres:

Eigen Haard 25
8561 EX Balk

T. 0514 603 900

E. 
info@betsemagroep.nl
W. www.betsemagroep.nl

Op de kaart