Brouwerij De Kroon op Leeuwarden:
“Leeuwarden is een stad met een rijke biercultuur. Tijdens Leeuwarden 2018 proeft u het verhaal van het Leeuwarder bieroproer met de bieren van Cambier”

De stad Leeuwarden kent een roemruchte biergeschiedenis. Zo woedde er in 1487 een wrede bieroorlog vanwege een potje bier. ‘Liwwadden’ telde in 1800 maar liefst 40 brouwerijen. In 1865 sloot de allerlaatste brouwerij – De Kroon van meesterbrouwer IJde van der Meulen – zijn poorten.

Met De Kroon op Leeuwarden pak ik de draad weer op. Mijn doel: lekkere, complexe speciaalbieren brouwen. En onder meer in 2018 het verhaal van het Leeuwarder bieroproer vertellen met de bieren van Cambier.

Alle recepten ontwikkel ik thuis in mijn keukentafelbrouwerij. Vervolgens laat ik elders de grote batches brouwen. Liefde voor kleur, geur en smaak is hoe dan ook de belangrijkste bron van De Kroon op Leeuwarden.

Ik brouw van jou. Ulco de Jong – De Kroon op Leeuwarden

Bezoek de website!