Concert Birds & Brass in Lemmer

birds brass 2017 lemmer
Op zaterdagavond 28 januari 2017 geven maar liefst 350 muzikanten van acht HaFaBra-orkesten uit gemeente De Fryske Marren een uniek concert in Theater- en Sporthal De Hege Fonnen in Lemmer. Onder de titel ‘Birds & Brass’ worden werken uitgevoerd gebaseerd op de thema's landschap en vogels. Kom ook!

Start

28 januari 2017 - 19:30

End

28 januari 2017 - 23:00

Address

Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer   View map

LEMMER – Op zaterdagavond 28 januari 2017 geven maar liefst 350 muzikanten van acht HaFaBra-orkesten uit gemeente De Fryske Marren een uniek concert in Theater- en Sporthal De Hege Fonnen in Lemmer. Onder de titel ‘Birds & Brass’ worden werken uitgevoerd gebaseerd op de thema’s landschap en vogels. In het tweede deel van het concert spelen de gezamenlijke orkesten het voor HaFaBra gearrangeerde stuk Reade Skries van de Friese componist Sytze Pruiksma en wordt gezamenlijk het klankimprovisatiewerk In C van de Amerikaanse componist Terry Riley gespeeld, beide minimalistische werken waarbij klankbeleving centraal staat.

Het is de vierde uitvoering van Birds & Brass, dat eerder succesvolle concerten gaf in Beetsterzwaag (2x) en in Leeuwarden tijdens het festival Welcome to the Village. Niettemin blijft de uitvoering uniek in de HaFaBra-wereld: opgesteld in een U-vorm spelen ditmaal acht orkesten de composities onder leiding van acht orkestdirigenten en één hoofddirigent. Deelnemende orkesten zijn: Euphonia Bakhuizen, UINL Echten, Jouster Fanfare, Concordia Joure, Excelsior Lemmer, Crescendo Lemmer, Excelsior Ouwsterhaule en Jeugdorkest De Fryske Marren.

Route naar 2018
Birds & Brass is de opmaat naar een veel omvangrijker muziekspektakel dat onder de vleugels van Kening fan ‘e Greide in 2018 – het jaar waarin Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad is van Europa – als locatievoorstelling plaatsvindt. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens de vele optredens die Sytze Pruiksma in de afgelopen jaren deed met trekvogelecoloog en Spinoza-prijswinnaar Theunis Piersma rond de grutto. Als componist en hartstochtelijk vogelaar wil Sytze Pruiksma zijn bezorgdheid over de verschraling van het Friese weidevogellandschap uitdrukken in een muzikaal statement.

Dat doet hij het liefst samen met zoveel mogelijk muzikanten uit de harmonie, fanfare en brasswereld, omdat je daarmee net zo goed de haarvaten van de Friese samenleving raakt. “Beide – weidevogellandschap en de HaFaBra-wereld – staan onder druk. En beide zeggen veel over het DNA van de Friese samenleving. Door intensief samen te werken, musicerend door Fryslân te reizen en een gedeelde boodschap over biodiversiteit en culturele diversiteit te vertellen, verwachten we de harten van veel Friezen aan te spreken. Dat is tevens het doel van ons bredere Leeuwarden2018-programma Celebrating Diversity dat we gaandeweg 2017 zullen uitrollen over heel Fryslân.”


Datum: zaterdag 28 januari 2017
Locatie: Theater en Sporthal De Hege Fonnen
Adres/plaats: Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer
Aanvang Concert: 20:15 uur (deur is open vanaf 19.30 uur)
Toegangsprijs € 10,00 (ook kaartverkoop aan de kassa)
Parkeren: gratis en voldoende aanwezig

MORE DETAIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

E-mail: info@leeuwarden2018.nl
Telefoon: 06 12 86 87 26
Adres: Trijehoeksdyk 14 - 9051LA Stiens

Of gebruik ons contactformulier

Doe ook mee!

Meld uw bedrijf nu aan

Nieuwsbrief