Finestra Aperta - juni 2018

Finestra Aperta-Evenement-Leeuwarden-2018
Muziek-en circustheater, in de grootste bamboedome van Europa. Dat is Finestra Aperta: een spectaculair onderdeel van Leeuwarden 2018. De première staat gepland voor zaterdag 2 juni 2018. De voorstelling wordt in die maand 24 keer opgevoerd: de bamboedome in Smalle Ee biedt per keer plaats aan zo'n 350 bezoekers. Komen dus!

Start

2 juni 2018 - 00:00

End

Address

Smalle Ee   View map

Finestra Aperta is een zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten. Op de historische kloosterheuvel van Smalle Ee, in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa, vertelt Finestra Aperta over de zoektocht naar balans.

Finestra Aperta is onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Middelpunt in dit universum is de mobile, een wonderlijk object dat zich traag door de ruimte wentelt. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht, geleid door een onvoorspelbare kracht: de muziek. Grooves, beats, bandoneonklanken. Soms loom, soms opzwepend. Soms in harmonie, soms chaotisch. Zeven acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt…

De première voor Finestra Aperta staat gepland voor zaterdag 2 juni 2018. De voorstelling wordt in die maand 24 keer opgevoerd: de bamboedome in Smalle Ee biedt per keer plaats aan zo’n 350 bezoekers.

MORE DETAIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *