Oranjewoud Festival 2018 - 1 juni tm 10 juni 2018

oranjewoud-festival-Leeuwarden-2018
Het Oranjewoud Festival 2017 staat garant voor vijf mooie dagen vol klassieke muziek en andere activiteiten op bijzondere locaties in en rond Oranjewoud bij Heerenveen. Beleef het mee!

Start

1 juni 2018 - 00:00

End

10 juni 2018 - 00:00

Address

Oranjewoud Friesland   View map

Oranjewoud Festival 2018 – Klassiek concert, van 1 juni 2018 t/m 10 juni 2018.
Locatie: Diverse locaties in Oranjewoud (bij Heerenveen).

Het Friese parklandschap Oranjewoud is van 1 tot en met 10 juni 2018 het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Fryslân 2018. Ruim 200 topmusici uit heel Europa strijken hier neer om van het krieken van de dag tot in de kleine uurtjes concerten te geven. De prachtige tuinen, historische landhuizen maar ook tipi’s, een zwembad, een ondergrondse bunker en gigantische plastic bubbels geven een extra dimensie aan een bijzondere muziekbeleving. De gevarieerde programmering voorziet in verdieping voor doorgewinterde klassieke-muziekliefhebbers, prikkelt culturele avonturiers en biedt een ontspannen kennismaking met klassieke muziek voor het hele gezin. In festivalhart De Proeftuin kan jong en oud in een ongedwongen sfeer luisteren naar korte optredens van de vele festivalmusici en van daaruit uitwaaieren naar de overdekte concerten in het feeërieke parklandschap.


Zo valt er te genieten van Bach door cellist Jean-Guihen Queyras, een Fauré-recital door Hannes Minnaar of Frans repertoire door sopraan Lore Binon en kan men opstaan met de vogels tijdens het Zonsopgangconcert door Sytze Pruiksma. Voor wie avontuurlijker is ingesteld is de voorstelling ‘Pitch Dark’ van onder andere Arnold Marinissen in de ondergrondse bunker een aanrader of een stilteconcert op de late avond door het minimalistische TEMKO met werk van Aart Strootman.

Violiste Noa Wildschut, sinds haar 11e jaar bij het festival betrokken, krijgt dit jaar carte blanche. Zij is onder andere te horen tijdens het openingsconcert in het tweede vioolconcert van Prokofjev met het Noord Nederlands Orkest. Bach vormt een van de programmalijnen en manifesteert zich op diverse wijzen: van Nigel Kennedy’s ‘Bach meets Gershwin’ via techno door de Duitse barokgroep Musica Sequenza tot een nieuwe bewerking van ‘Musikalisches Opfer’ door Calefax.

De Proeftuin vormt het festivalhart waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met uiteenlopende muziekstijlen. Er zijn korte optredens van vele festivalmusici en diverse bands. Speciaal voor kinderen is er in ‘t Proevertje een kinderprogramma bestaande uit activiteiten en voorstellingen, onder andere door sopraan Klaartje van Veldhoven.


MORE DETAIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *