Franeker 2018

Franeker biedt in 2018 veel interessante mogelijkheden op het gebied van cultuur, toerisme en recreatie. Franeker en Franekeradeel presenteren zich als culturele ‘Ster van de Elfsteden’ en hebben u veel te bieden. De stad Franeker is rijk aan cultureel erfgoed en heeft met meerdere musea, de PC, de Koornbeurs en het wereldberoemde Koninklijke Eise Eisinga Planetarium een groot cultureel aanbod.

Musea in Franeker

In Museum Martena komt de geschiedenis van de Friese stad Franeker tot leven. De Universiteit van Franeker en Anna Maria Schuurman vormen de vaste onderdelen van het museum.

Het kaatsmuseum in Franeker is het oudste sportmuseum van Nederland is helemaal gericht op de Friese sport kaatsen. Naast leuke anekdotes en speluitleg krijgt de bezoeker de mogelijkheid kaatsen zelf ook eens te proberen. Durft u het aan?

Het wereldberoemde Koninklijke Eise Eisinga Planetarium is in 1781 voltooid. Het Koninklijk Eisinga Planetarium is daarmee het oudste werkend planetarium ter wereld. In 1818 bezocht Koning Willem I het planetarium, en in 1825 kocht hij het voor de Nederlandse staat. Een bezoek waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *