Fries Museum tentoonstelling Mata Hari – 14 oktober 2017 | 2 april 2018

Gaat u Leeuwarden bezoeken in 2018? Komt u dan ook in januari of februari naar Friesland! In het Fries Museum staat van 14 oktober 2017 tot en met 2 april 2018 de tentoonstelling Mata Hari op het programma. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de danseres als spionne door een vuurpeloton werd geëxecuteerd.

Mata Hari was de artiestennaam van de Friese danseres Margaretha Zelle. Mata Hari had tijdens de Eerste Wereldoorlog relaties met diverse hoge militairen in Duitsland en Frankrijk. In 1917 werd ze in Parijs gearresteerd op verdenking van spionage voor Duitsland. Nog hetzelfde jaar werd ze ter dood veroordeeld en voor het vuurpeloton gebracht.

Recent heeft het Fries Museum in Leeuwarden een origineel Frans gerechtsdocument gekregen van een anonieme gever, waar het doodvonnis van Mata Hari in is getekend. Het document heeft als titel ‘Bulletin nr. 1’ en er staat in beschreven op grond van welke artikelen zij schuldig wordt bevonden van spionage.

Overnachten in Leeuwarden

Hieronder vindt u een drietal hotels, gelegen in het centrum van Leeuwarden en dichtbij het Fries Museum. Klik op de link en u kunt direct een hotelkamer boeken!

1. Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden

2. Post-Plaza Hotel & Grand Café

3. Hotel ’t Anker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *