IJsfontein toeristische trekker voor Dokkum in 2018

Ook Dokkum doet mee met Leeuwarden 2018! O.a. met een unieke ijsfontein verrast Dokkum toeristen in 2018. Hier alle info over de ijsfontein in Dokkum!

IJsfontein Dokkum als symbool voor de elfstedentocht

We kennen Dokkum natuurlijk als keerpunt van de befaamde elfstedentocht. Wie herinnert zich niet de sfeervolle beelden van Dokkum in de winter. De winter – en dat met name het ijs – komt terug in de fontein die in het kader van Leeuwarden 2018 wordt aangelegd. Het is namelijk niet zo maar een fontein, maar een ijsfontein! De Haarlemse kunstenares Birthe Leemeijer is de bedenker van de ijsfontein welke komt te staan op de Markt, midden in Dokkum. Ijsfontein zien we u denken? Ja, het water dat verstuift wordt bevroren en heeft zo een associatie met de elfstedentochtschaatsers. Om de fontein komen 52 eiken die verwijzen naar de 52 martelaren die samen met Bonifatius in Dokkum werden vermoord.

 

Accommodatietip rondom Dokkum

Bed & Breakfast Binnen INN Logement bij Dokkum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>