Museum Leeuwarden – Handig overzicht van de mooiste musea in Leeuwarden!

Een museum bezoeken in Leeuwarden? Leeuwarden bezit een scala aan musea. Lees hier alle info en bezoek een museum in Leeuwarden!

Museum Leeuwarden: een overzicht

De eeuwenoude binnenstad van Leeuwarden is als het ware al een groot museum. Fraaie gevels sieren de intieme straatjes in het centrum van Leeuwarden. U waant zich er al snel enkele eeuwen terug. De Eewal, het Naauw of de Kleine Kerkstraat: stuk voor stuk zijn het pareltjes van straten, vol mooie panden en gezelligheid. Dit is Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa.

Naast al deze pracht is een museum bezoeken in Leeuwarden ook een goede optie om de rijke cultuur van Leeuwarden en Friesland te ontdekken. Hieronder vindt u de belangrijkste musea van Leeuwarden:

1. Het Fries Museum in Leeuwarden

Het vernieuwde Fries Museum – gelegen aan het  centrale Wilhelminaplein – is ook het grootste museum van Leeuwarden. Hier vindt u alles wat Leeuwarden en Friesland zo interessant maakt. Cultuur, tradities maar ook de vaste expositie ‘Het ferhaal fan Fryslân‘ geeft u een inkijk in deze unieke regio. Op de tweede verdieping vindt u het Fries Verzetsmuseum. Daarnaast is er een grote expositiezaal waar tijdens Leeuwarden 2018 (vanaf april 2018) een uitgebreide expositie is te vinden over Esscher, misschien wel de bekendste Leeuwarder. U kent zijn fraaie tekeningen vast wel!

2. Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

U raadt het al: dit museum in Leeuwarden gaat over de Friese natuur. Het is een populair museum voor jong en oud. Het boeit direct al bij binnenkomst: door een wak in het ijs stapt u letterlijk in de onderwaterwereld! Verder bezit het museum heel veel opgezette dieren en zelfs een skelet van een heuse potvis. Dit museum in Leeuwarden is een aanrader voor jonge gezinnen: kinderen kunnen interactief allerlei dingen doen en vervelen zich geen moment. Een ideale combinatie tussen cultureel bezoek in het kader van Leeuwarden 2018 én de natuur ontdekken!

3. Museum De Grutterswinkel in Leeuwarden

Dit is misschien wel het kleinste museum van Leeuwarden, maar niet minder interessant! Museum De Grutterswinkel in Leeuwarden kunt u het beste zien als een ouderwetse supermarkt. ‘De supermarkt’ opende oorspronkelijk haar deuren in 1901 en sloot in 1973 de deuren. Dit tot groot verdriet van veel inwoners van Leeuwarden. Een grote groep vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat in 1992 het museum ‘De Grutterswinkel’ kon worden geopend. Het intieme museum geeft u een authentiek beeld van het Leeuwarden van weleer. En.. trek in een kopje koffie met een puur Friese lekkernij? U kunt in de Grutterswinkel ook terecht voor een lekker kopje koffie met Sukerbolle of Oranjekoeke. Extra: op de bovenverdieping van het museum is een tentoonstellingsruimte die regelmatig wisselt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *