Programma openingsweekend zaterdag Leeuwarden 2018

De zaterdag van het openingsweekend van Leeuwarden2018 vindt volledig plaats in Leeuwarden zelf. De hele middag en avond staan in het teken van de officiële opening van Leeuwarden 2018. Hieronder vindt u een opsomming:

13.00 – 15.00 uur

De kinderen zijn aan zet, sterker nog: de kinderen zetten de binnenstad van op zijn kop!

19.00 tot 21.00 uur
De avond is gevallen over Leeuwarden 2018, maar de straten van het eeuwenoude stadscentrum van Leeuwarden 2018 bruisen! De restaurants en winkels zijn op en in de binnenstad zijn beelden te zien van wat er in 2018 allemaal staat te gebeuren. En dat belooft wat!!!

21.15 tot 22.15 uur

Eindelijk… na jaren van voorbereiding gaat Leeuwarden 2018 nu echt los. En hoe! Leeuwarden is omgetoverd tot een groot muzikaal podium. Werkelijk overal zullen muzikanten staan. Op daken, pleinen, torens… noem maar op. Er zijn o.a. optredens van Nynke Laverman, Piter Wilkens, rapper KUÒ (vanaf de Oldehove), Lucette van den Berg, Shaza Hayek, het Noord Nederlands Orkest, Pasveerkorps Leeuwarden.

Op de intieme 3 stadspleinen (die onderling verbinding met elkaar hebben) wordt reikhalzend uitgekeken naar de opening. Zelfs Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zullen aanwezig zijn en samen met kinderen Leeuwarden2018 officieel openen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *