Uw bezoek aan Leeuwarden 2018 combineren met een heerlijke fietstocht door het bos? Genieten van de rust en de gezonde boslucht? Ook dat kan heel goed in Friesland. Op amper een uur rijden van Leeuwarden ligt het Nationale Park Drents-Friese Wold, het twee na grootste bos van Nederland. Een flink deel van dit bos ligt in Friesland. Dorpjes als Appelscha liggen diep verscholen in het fraaie bos. Ze bieden u goede restaurants, cafés, en… u kunt er ook een fiets huren. Een aanrader dus!

Per fiets, paard, fluisterboot… of de ‘benenwagen’!

Iets boven het Drents-Friese Wold liggen de ‘Friese Wouden’. Een fraaie coulisselandschap waarin u urenlang kunt wandelen. Vrijwel iedere bocht geeft u een uniek kijkje op de afwisselende natuur in deze regio. Er ligt een uitstekend net van wandelpaden, maar ook per paard, fiets en per (fluister)boot zijn de Friese Wouden heel goed te ontdekken! Het noordelijke deel van de Friese Wouden sluit aan op het National Park ‘Lauwersmeer’. U ziet het, in de regio ‘Friese Wouden’ is voor u heel veel te doen!

Top 5 Activiteiten Friese Wouden

1 Bezoek aan het buitencentrum Drents-Friese Wold
2. Poëzieroute Wijnjeterperschar
3. Ecokathedraal Mildam
4. De ‘Sippenfennen’ met de fluisterboot ontdekken
5. De uitkijktoren van het Fochteloërveen beklimmen!

(NB. Deze pagina zal continu worden bijgewerkt, zeker als het programma rondom Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 meer definitief wordt.)

Accommodatie en bedrijven
in de Friese Wouden

Leeuwarden-2018-Bed-en-Breakfast-Stateheide-Friese-Wouden-140