Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018 gaan samenwerken

Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018 ondertekenden vrijdagmiddag 29 mei de intentieverklaring tot samenwerking. Dit gebeurde door de directeuren Auke Jelle Kingma (Talant) en Oeds Westerhof (Leeuwarden-Fryslân 2018) én alle aanwezigen bij Talants dagbestedingslocatie Passiflora in Drachten. Slagwerkgroep Syncoop, gevormd door cliënten van Talant, verzorgde hierbij met veel enthousiasme een spetterend optreden.

Met de ondertekening bevestigden beide organisaties hun gezamenlijke streven om participatie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun te betrekken bij de evenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018. Via diverse culturele evenementen kunnen mensen elkaar ontmoeten en met elkaar kennismaken. ”Hierdoor ontstaan mooie kansen voor onze cliënten”, aldus directeur Auke Jelle Kingma van Talant. “Zo zijn vanmiddag al verkennende afspraken met Syncoop gemaakt voor een optreden tijdens CityProms.”

CityProms Leeuwarden
Tijdens CityProms krijgt de samenwerking voor het eerst officieel vorm. Dit festival wordt gezien als pilot. Cliënten kunnen op verschillende manieren meedoen: als bezoeker, als vrijwilliger en als artiest. CityProms is een meerdaags klassiek muziekfestival dat op 26, 27 en 28 juni a.s. gehouden wordt op diverse locaties in de binnenstad van Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>