Stichting Promovocaal Concerten, ook wel Promovocaal, organiseert allerlei muzikale- en andere kunstzinnige activiteiten in en om de sfeervolle en gerieflijke Terpboerderij in Wetsens (NO Friesland, bij Dokkum), namelijk:

Gelegenheidsarrangementen: geheel verzorgd verblijf in de Terpboerderij (bijv. het Sint Vitus Passie-arrangement in mei 2018)

Zangweekenden: veel (samen) zingen tijdens een geheel verzorgd en ontspannend weekend

Weekenden op maat: geheel naar uw wens vormgegeven met cursussen, excursies of evenementen voor gezelschappen t/m 16 personen (meer in overleg)

Concerten en andere muzikale evenementen: scratches (Messiah: Händel/A mass for Peace: Karl Jenkins), klassieke concerten, totaaltheater (Bonifatius Passie, Sint Vitus Passie)

Cursussen: koorvorming, stemcoaching, communicatie, zangles, etc.

Workshops en excursies: van zang, creatief en communicatie naar cultuur en natuur in Noordoost-Friesland

Provocale: het Promovocaalkoor met minimaal twee keer per jaar een intiem en bijzonder concert

Wetsens? Waar is dat?

Al heel wat Nederlanders uit alle hoeken en gaten van het land weten het te vinden in Wetsens: een klein historisch rijk terpdorpje in het Noordoosten van Friesland, waar de oeroude historie nog steeds zichtbaar en voelbaar is. Een handvol huizen en boerderijen resteren op de eens één van de grootste terpen van Friesland! De contouren van de terp zijn nog steeds zichtbaar en te bewandelen via het ‘Terppaad’, oftewel een ‘rondje Wetsens op het terppad’. Het 12e-eeuwse Vitus-kerkje zonder toren staat nog op de oorspronkelijke hoogte van deze oeroude terp. Alleen dit bijzondere kerkje is al een bezoek aan dit terpdorpje Wetsens waard.

En in dit terpdorp Wetsens staat een gezellige, gerieflijke en sfeervolle Terpboerderij van PROMOVOCAAL met een (muziek-)atelier en slaapplaatsen voor 20 personen in verschillende kamers, met namen als ‘Ruinezicht’, ‘Kerkzicht’, ‘het Voorhuis’ en ‘de Bruidssuite’. Elke kamer kenmerkt zich door de dikke bruine constructiebalken en oogverblindende uitzichten. Dan is er ook nog ‘de Vide’ met ‘de Hooizolder’. Het slapen op ‘de Vide’ of op ‘de Hooizolder’, onder het rieten dak met de subtiele geur en warmte van de houtkachel is een ware rustgevende belevenis! Op ‘de Deel’ wordt gezamenlijk gegeten van het ontbijt-, lunch- en dinerbuffet met eigengemaakte- en/of streekgebonden gerechten aan de geweldig grote en gezellige Deeltafel. Een grote houtkachel en vele kaarsen zorgen voor een behaaglijke en gezellige warmte.

Om de boerderij ligt een tuin vol knusse zitjes, een boomgaard, een voetbaldoel, bijzondere beelden en ornamenten, picknicktafels, een ‘Wees’ met vuurkorf en prachtige vergezichten; een tuin waar het goed toeven is. Een zonsopgang en zonsondergang is hier een prachtige ervaring!
Het ware ervaren van de seizoenen, met al haar bijzondere luchten, geuren, smaken, geluiden en kleuren is hier in Wetsens en in en om de Terpboerderij nog helemaal mogelijk!

En naast het weidse Friese landschap met al haar geuren, geluiden en kleuren kennen we hier ook nog de bijzondere Friese cultuur en gastronomie (!), de historische Elfstedenstad Dokkum met de Bonifatiusbron- en kapel en vele interessante musea, de prachtige weidse zonsop- en ondergangen het toeristische- maar ook het vogelrijke Lauwersmeer en het Wad; alles op maximaal een paar kilometer afstand van de Terpboerderij!

Nieuwsgierig geworden?

Weten wat er allemaal kan en mogelijk is op en rond de boerderij?
Hopelijk geeft de informatie op onze site antwoord op al uw vragen.
Anders kunt u met het contactformulier op de site, via de mail of telefoon nog vragen wat u wilt.  Wij staan u graag te woord.

Graag ontvangen wij u in onze Terpboerderij in Wetsens!
U bent van harte welkom, tot ziens in Wetsens!

Bezoek de website!  

Ons adres:

Jaerlawei 13
9122 CT Wetsens

M. +31 (0)519-221 904 / 06-24 25 73 67

E. 
mailpromovocaal@gmail.com
W. www.promovocaal.nl

Op de kaart