Pake’s boerderijke (Opa’s boerderijtje) is gelegen aan een landelijk weggetje tussen de dorpen Menaam en Bitgum in het noordwesten van Friesland met Leeuwarden en Franeker op plm. 10 km. Het vrijstaande boerderijtje (niet meer als boerderij in bedrijf) heeft een groot erf, stallen, omheinde tuin, groot overdekt terras en een windvrij zonneterras.

Tegenover het boerderijtje is een waterplas, geschikt voor vissen en zwemmen. Een vissteiger, grote roeiboot, 3 kleine roeibootjes en 4 sit-on-top kano’s zijn aanwezig en vrij te gebruiken. De volgende dieren lopen op en rond de boerderij: 4 pony’s, een Fries paard en 5 schapen met in het voorjaar lammetjes erbij.

Op de foto’s lijkt dit boerderijtje niet groot, maar bij binnenkomst blijkt het huis ruim, heel netjes, kindvriendelijk en zeer volledig ingericht. Bed- bad- en keukenlinnen is te huur. Er zijn 5 slaapruimtes met totaal plaats voor 9 personen + 2 kindjes tot 3 jaar. U kunt in Pake’s boerderijke nog in de bedstee slapen. Minder personen zijn ook van harte welkom; wij hanteren ook prijzen tot het aantal van 6 personen.

Met zoveel ruimte is ons boerderijtje een goede vakantiebestemming voor rustzoekers, fietsers, wandelaars, vissers en gezinnen met kinderen. Voor kinderen is het een waar speelparadijs. Gasten mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren.  Het huis is rookvrij. Een huisdier meenemen is in overleg mogelijk.

De eigenaar woont op 1 km. Afstand en is voor de gasten dag en in nood ’s nachts bereikbaar. Openbaar vervoer (bus) is op 1 km. afstand. Een grote supermarkt, warme bakker en slager zijn op 2 km. afstand in Menaam. Ook de regiodorpen Stiens en St. Annaparochie zijn dichtbij.
Het noordwesten van Friesland kenmerkt zich met zijn weidse uitzichten, mooie en schone luchten, landelijke weggetjes (terp)dorpen, staten en stinzen, oude zeedijken en leuke elfsteden stadjes. U kunt een kijkje nemen op de Oude Bildtdijk met zijn variatie aan dijkhuisjes en boerderijen.
Deze oude zeedijk is tevens de langste straat van Nederland met als eindpunt Zwarte Haan, oord van rust, licht, water en horizon.

De Waddenkust is dichtbij en u kunt genieten van de natuur in het buitendijks land, beheerd door het Fryske Gea (denk hierbij aan de door water ingesloten paarden in het najaar van 2006). Zomers een paradijs voor de dieren, in het najaar en winter heeft de zee daar vrij spel. Verder kunt u een dagtocht maken naar een van de Waddeneilanden of genieten van de natuur in het Nationaal park Lauwersmeer. U kunt de Afsluitdijk met zijn Kazematten museum bezoeken of de Friese meren en de IJsselmeerkust verkennen. Vanuit ons vakantieboerderijtje kunt u geheel Friesland wandelend, fietsend en met de auto verkennen.

Bezoek de website!  

vakantiepark Leeuwarden2018

Ons adres:

Sânwei 26, 9036 VW Menaam

M. +31 (0)58-2532087 / bgg 06-24582519

E. 
jvlugt@xs4all.nl
W. www.boerderijtjefriesland.nl

Op de kaart