Naast Europees Cultureel Hoofdstad in 2018 is Leeuwarden natuurlijk ook de trotse hoofdstad van de provincie Friesland. Een vitale stad met een eeuwenoude kern, boordevol geschiedenis, cultuur en hedendaagse bedrijvigheid. Een verrassend palet, dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Leeuwarden ligt midden in de provincie Friesland. Dé provincie van de ongerepte natuur, oneindige vergezichten, verkoelend water, strand, bossen, originele tradities en... een eigen taal. En dan vergeten we nog de Elfstedentocht! Leeuwarden en Friesland zijn samen veel te mooi om een dag te bekijken. U kunt er gerust een week op uittrekken. Zoveel moois is hier te zien. Hieronder vindt u per regio meer informatie. Wij wensen u alvast een fijn verblijf toe in Leeuwarden en Friesland!

Leeuwarden

Gaat u binnenkort Leeuwarden ontdekken? Of wacht u liever tot 2018, wanneer Leeuwarden de trotse Culturele Hoofdstad van Europa is? Wij verzamelen ondertussen de beste ‘Leeuwarden-tips’voor u. Klik hiervoor op de bovenstaande button!

Met wat geluk ziet u het met mooi weer al liggen vanaf de  Oldehove in Leeuwarden: het Waddengebied van Friesland. Een fantastisch gebied op slechts een steenworp afstand van Leeuwarden. Een ideale combi dus. Klik op de bovenstaande button voor de leukste ‘Waddengebied-tips’.

Friesland waterland, en zo is het ook. Naast de Waddenzee, IJsselmeer en Lauwersoog telt Zuidwest-Friesland een paar fantastische meren. Ideaal om per boot te ontdekken. Klik op de bovenstaande button voor meer informatie over het Merengebied in Friesland!

Geen bos in Friesland bos? De Friese Wouden bewijzen het tegendeel! Op amper een uur rijden van Leeuwarden kunt u volop genieten in het Drents-Friese woud, iets noordelijker nodigt een fraai coulisselandschap u uit voor een flinke fietstocht. Doen dus! Wij zetten de beste tips voor u op een rij.

Friese Elfsteden

De Friese Elfsteden, wie kent ze niet. Ijlst, Sneek, Stavoren, Dokkum… Alle elf zijn stuk-voor-stuk pareltjes om te bezoeken. Iedere stad heeft zijn identiteit, ook al liggen ze soms heel dicht bij elkaar. Klik op de bovenstaande button en lees hier meer over de Friese Elfsteden!

In 2018 hebben Leeuwarden en Friesland u veel te bieden op het gebied van cultuur. Nu is het nog vooral de natuur die toeristen naar Friesland doet komen. Strand, bossen, meren, weiland en nog meer. Niet voor niets vindt u in Friesland vier Nationale Parken en twee Nationale Landschappen. Klik op de bovenstaande voor meer info en tips!